Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні пройшов обласний збір лідерів учнівського самоврядування

Комунальним закладом «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради 21-22 грудня ц.р. був проведений обласний збір лідерів учнівського самоврядування Херсонської області.
У заході взяли участь 33 учня з міста Херсона, Білозерського, Бериславського, Олешківського, Голопристанського районів, а також з Мирненської, Чаплинської об’єднаних територіальних громад, комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради, Херсонського ліцею Херсонської обласної ради та Херсонської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка Херсонської обласної ради.

Привітав учнівську молодь директор комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради Кияновський А.О., висловивши свої сподівання на активну діяльність Обласної Ради Старшокласників, яка зможе вплинути на розвиток учнівського самоврядування на Херсонщині та внести зміни у загальну середню освіту області.

Під час зустрічі члени Обласної Ради Старшокласників підвели підсумки 2017 року, проаналізувавши проведені заходи, серед яких були: тиждень ознайомлення учнів з їх правами та обов’язками, благодійні збори коштів на допомогу воїнам АТО, зустрічі з ветеранами, спілкування з «сонячними дітьми», висадження зелених насаджень на шкільних територіях тощо.

Головною метою збору було створення та затвердження плану роботи Обласної Ради Старшокласників на друге півріччя 2017/18 н.р. Серед своїх першочергових завдань учні бачать проведення заходів, спрямованих на покращення екологічного стану Херсонщини, допомогу хворим дітям, підтримку незахищених верств населення, а саме: проведення благодійного балу «Байдужість вбиває», збір коштів на допомогу Херсонського зоологічного куточку, на облаштування центральних парків міст та селищ Херсонської області, проведення конкурсу малюнків на плитах тощо.
Для кураторів учнівського самоврядування Херсонської області відбулася екскурсія по навчально-виховному комплексу «Школа гуманітарної праці», під час якої педагоги-організатори навчального закладу поділилися досвідом організації роботи учнівського Парламенту.

Після плідної роботи, члени Обласної Ради Старшокласників мали змогу відпочити та відвідати оглядову екскурсію по всім діючим виставкам Художнього музею ім. О. О. Шовкуненка.
Ми впевнені, що ентузіазм та прагнення до змін сучасної учнівської молоді Херсонщини зможуть стати тим важелем, який призведе у дію механізм змін української освіти та суспільства в цілому.

Мала Академія Наук Херсон

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН