Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині змагаються альтернативні ялинки

Понад 600 ялинок, виготовлених дітьми з різних куточків області, виставили у Херсонському державному будинку художньої творчості. Цього року фантазія малечі розігралася, і на конкурс альтернативної ялинки подали на сто виробів більше, ніж торік.  Аби виставити всі, виділили навіть додаткову кімнату.

Конкурс триває місяць. Це вже п’ятий, і до участі запрошують всіх дітей, які мають творчі здібності, бажання та натхнення. Ялинки привозять і за 200 км від обласного центру. Незабаром журі визначиться з переможцями конкурсу альтернативних ялинок.

«Журі – це члени спілки художників України, це наші майстри декоративно-прикладного мистецтва. І вже найближчим часом вони зможуть оцінити наші роботи», – сказала заступник директора Херсонського державного будинку художньої творчості Наталія Калініченко.

Номінацій у конкурсі кілька – стилізована ялинка, новорічні іграшка, сувенір, вінок, букет та сюжетна композиція. Різна техніка, різні матеріали. Ялинки зварювали, робили з виделок, макаронів, сірників, вовни, горіхового лушпиння та інших матеріалів.

«Ялинки, які представлені на цьогорічній виставці, дивують тим, як підвищилась якість робіт. Немає виробів, які б повторювались. Раніше діти брали з Інтернету, зараз більше саме дитячої фантазії представлено. Якщо дитина з року в рік показує свої роботи, ми бачимо творчий ріст. Є учасники, які представляють роботи з 6 років, а зараз їм вже 14, і вони продовжують брати участь у конкурсі», – прокоментувала методист Херсонського державного будинку художньої творчості Любов Чуланова.

На наступний конкурс дітям пропонують надсилати або привозити фігурки янголів. Прийматимуть їх на початку січня. А виставка альтернативних ялинок відкрита для всіх охочих. Подивитися на результати фантазії дітлахів з Херсонської області можна вже зараз, хоча офіційне відкриття запланували на 23-тє грудня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН