Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Реаніматологи залишаються поза медичною реформою

Яким чином відділення інтенсивної терапії будуть функціонувати в результаті медичної реформи викликає велике запитання? Про це та інше говорили на зібранні колективу Херсонської міської клінічної лікарні ім. Є. Є. Карабелеша.

На зустріч був запрошений народний депутат України Олександр Співаковський, який познайомився з умовами перебування хворих в реанімаційному відделенні, де йде на лік час в боротьбі за життя людини.

«У реанімаційному відділенні працюють фахівці, які, крім медицини, досконало знають біохімію та інші науки. Від їхньої реакції і швидкості рішень залежить життя людини», – наголосила головний лікар Алла Малицька.

У відділенні реанімації- 6 лікарів вищої і 1 лікар І-ої категорії.

«Важка робота, низька мотивація і відповідно – плинність кадрів. Якщо лікарський склад більш-менш стабільно тримається, то медичні сестри та молодший персонал надовго не затримуються. Така ж ситуація і в інших медичних закладах Херсона. Я знаю про це, оскільки обіймаю громадську посаду головного спеціаліста обласного центру», – сказав завідувач реанімаційного відділення ХМКЛ ім. Є. Є Карабелеша Ігор Полінчук.

Кадрова проблема – не єдина. Реанімації потребують осучаснення устаткування. Тож, за реформою і розмовами навколо неї забули про відділення, які надають невідкладну допомогу і рятують життя.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН