Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Про майбутнє освітнього простору говорили на Херсонщині

Сьогодні у стінах Херсонської обласної державної адміністрації говорили про те, яке майбутнє чекає технікуми та коледжі регіону, повідомляє на Фейсбуці Олександр Співаковський, народний депутат України:

 – Парламентом був прийнятий Закон “Про Державний бюджет України на 2018 рік”, у зв’язку із чим постало питання про входження вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, які на даний час мають статус окремих юридичних осіб, до складу вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації державної форми власності. Сьогодні разом із Андрієм Гордєєвим, Сергієм Хланєм, Андрієм Балонєм, Євгеном Криницьким, головами вищих навчальних закладів взяв участь у регіональній нараді щодо майбутнього освіти на Херсонщині. Обговорювали можливість об’єднання, адже руйнацію цієї важливої ланки освіти для нашого регіону допустити не можна. Важливо на даному етапі керівникам навчальних закладів сісти за стіл перемовин та визначитись, з ким іти далі.

Цей процес займе два тижні, після чого про свої рішення керівники вишів повідомлять обласну владу, яка і буде формувати замовлення на фінансування з держбюджету тих чи інших навчальних закладів. Зустріч поки попередня, до процесу згодом долучаться всі ліцеї та коледжі Херсонщини, які матимуть на це бажання. Ніхто нікого примушувати не буде.

Нині велика потреба у спеціалістах на багатьох підприємствах Херсонщини, тож у кожного навчального закладу просто має бути керівник – лідер, який зможе навколо себе згуртувати ініціативних однодумців, які усвідомлюють і важливість змін, і здатні реалізовувати нові ідеї. У наших силах зупинити відтік молоді з регіону та запропонувати таку освіту, яка гарантуватиме в подальшому гарну роботу саме на Херсонщині. Але треба поспішати, брати ситуацію у власні руки, адже нині освіта стає потужною складовою економічного розвитку всієї країни.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН