Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Заробітна платня чиновників на Херсонщині вражає

Каховські посадовці мають заробітні плати чи не вищі, ніж у Києві. Одним словом, нарахування мають такі, що точно не бідують у маленькому місті. Про це повідомляється у соціальній мережі.

Так, наприклад, у серпні міський голова Каховки при окладі у 7000 грн, за свою місячну роботу отримав 60 тисяч 526 грн. З них: матеріальна допомога на оздоровлення та вирішення соціально-побутових проблем – 30022,06 грн, премія до Дня Незалежності – 5000 грн і щомісячну премію у розмірі 10398,37 грн.

Аналогічна ситуація і у заступників мера. Мають заробітні плати у 9-10 тисяч грн , при реальних окладах в обсязі 5-6 тис грн. Слідує «каховській тенденції» нарахувань і керуючий справами – 8 тис грн. при окладі у 5 тис грн. Дозволяють собі владні мужі і солідних премій. Перший заступник «зверху» мав у червні 14 тис 905 грн (150%), у жовтні – 22 тис 535 грн (210%).

Заможна по міркам маленького міста ситуація і у начальників відділу апарату виконавчого комітету. Оклад з нарахуванням надбавок (вислуга, ранг тощо) з штатним розписом з 26.05.2017 у середньому складає 6-7 тис при окладі 3500 грн. Та навіть більше, премії складають 11-12 тис. грн (189%) за жовтень.

У спеціалістів з урахуванням надбавок виходить 4-5 тис. при окладі 3550 грн, а жовтнева премія – 7-8 тис. (158%).

Та в Каховці знайдено рекордсмена серед нарахувань! Це начальник відділу освіти Михайло Гончар. При окладі 4700 грн освітянин має шикарні премії: червень – 16 тис. грн, липень – 12 тис. грн, серпень – 14 тис. грн, вересень – 15 тис. грн, жовтень – 19 тис. грн. Та рекорд він собі «виборов» ще у вересні місяці отримавши 89377,91 грн (разом із матеріальною допомогою).

Між іншим, окрім щомісячних, премії до свят (наголошую – будь-яких більш-менш державних) у міському апараті у міському апараті люблять виписувати усім. До свята 8-го березня додаткові 500-800 грн отримали не тільки жінки, а й чоловіки. До Дня Незалежності та і Дня міста каховські посадовці підійшли із розмахом – додаткові премії від 1 тис. до 5 тис. грн. Щоправда «скромніша» ситуація із преміюванням до Дня захисника – премію отримав лиш начальник відділу освіти у розмірі 10 тис. грн.

Та найголовніше, можливість помажорити каховським чиновникам дали депутати Каховської міської ради, прийнявши більшістю відповідне рішення про заробітні плати та преміювання ще понад 6 місяців тому. Депутат Херсонської обласної ради Павло Філіпчук ще до розгляду цього питання наголошував перед каховськими депутатами на тому, що необхідно краще вивчити це питання, можливо відкласти і прийняти врешті економічно виправдане рішення. Та, на жаль, обласний депутат лишився не почутим. Тож сьогодні каховська громада має чимале навантаження на міський бюджет у вигляді чималеньких заробітних плат місцевих чиновників.

Херсон Daily

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН