Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Набрати 300 контрактників – такий плановий показник для області на четвертий квартал цього року

Залишився рівно місяць, і виконаний він більше, ніж на половину. Однак військові стикнулися з тим, що з кожним роком кількість охочих служити в армії за гроші меншає. Військовий комісар Херсонщини говорить, що є такі райони, де плани виконують вчасно і навіть з надлишком. Але деякі можуть закінчити рік з дуже низькими показниками. Ігор Буднік здивований, що по селах хлопці перебиваються тимчасовими заробітками, але в армію не йдуть. Якщо старші не хочуть, то молоді йдуть на контракт.

За законом, призивати хлопців з 18-ти до 20 років не можна. Але на контракт – будь ласка. Військова частина 3056 належить до Національної гвардії України, і в ній ввели додаткові підрозділи. А їх потрібно укомплектовувати людьми, адже завдань доводиться виконувати чимало – від охорони громадського порядку або конвоювання засуджених до безпосередньої участі в антитерористичній операції. Сюди беруть лише на контракт і чекають на стрільців, водіїв, гранато- та кулеметників. Перелік цим не обмежений. Запрошують людей з досвідом і без, від 18 до 40 років.

«Військовослужбовець-контрактник повністю захищений державою, має «соцпакет». Кожен до 25 років має право безкоштовно навчатись у відомчих вишах, які навчають різних, необхідних на даний момент, спеціальностей», – розповів старший помічник начальника штабу з обліку, комплектування та проходження служби особовим складом військової частини 3056 Костянтин Наумов.

Контракт можна укласти так, щоб жити вдома, працювати на своїй роботі, а в армії один раз на рік бувати. Саме так виглядає служба у резерві. Попри всі плюси служби за контрактом, вакансій ще багато. Кількість їх військові не називають, але вони є. Командир військової частини 3056 Вадим Матвєєв говорить, що в них нестача кадрів через доволі банальні причини.

«На сьогоднішній день в школах фізичній підготовці особлива увага не приділяється. Тому, наприклад, із десяти кандидатів, які сюди приходять, вісім фізично не підготовлені. Вони не можуть ні підтягнутися, не можуть пробігти «стометрівку», кілометр чи три кілометри. Вони фізично дуже кволі. У багатьох – сколіоз, зір знижений. Тому це основні моменти, які для нас на сьогоднішній день являються перепоною. Ми проводимо ще спецперевірку. Тому що ті кандидати, які йдуть до нас на службу, не повинні мати судимостей, як і їхні близькі родичі», – розповів командир військової частини 3056 Національної гвардії України Вадим Матвєєв.

Контракт укладають мінімум на три роки. Потім, за власним бажанням, можна продовжити кар’єру в армії або повернутися до цивільного життя. Записатися до лав Збройних Сил можна у військових частинах або військкоматах.

Телефон Південного відділу комплектування: (063) 23-60-222.

Старший помічник начальника штабу з обліку, комплектування та проходження служби особовим складом військової частини 3056: (095) 812-54-07 (Костянтин Наумов).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН