Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відомий політик побував на півдні України

За результатами кількох соціологічних досліджень, «Громадянська позиція» посідає 4 місце в рейтингу політичних партій в Україні. Близько 10% українців довіряють силі, яка не є парламентською, але представлена 560 депутатами в органах місцевого самоврядування. 28 міських, селищних і сільських голів є членами «Громадянської позиції».

Лідер партії Анатолій Гриценко відвідав південні області України і провів зустрічі з партійним активом.

«Падає довіра до центральних органів влади, і хочеться, щоб ті люди, які працюють безпосередньо з громадами, не «повелись» на якісь спокуси (земелька якась, чи ще щось). Я завжди говорю однопартійцям: «Дотримуйтесь принципу: «роби, як я». Під час передвиборчої кампанії я оприлюднив свій номер мобільного телефону, вже 18 років він є незмінним. Того ж вимагаю від партійців. Важливо, щоб той, кого обрали, кому довірили, був доступний», – вважає Анатолій Гриценко.

У Херсоні лідер політсили відповів на запитання журналіста і глядачів телеканалу «Скіфія». Чому не працює антикорупційне законодавство при наявності стількох структур, які мають високі зарплати? І чому практично всі справи з хабарниками у вищому ешелоні владі не доведені до кінця?

Анатолій Гриценко вважає, що владі потрібно менше говорити й обіцяти, а більше – працювати спокійно, без істерик: «Не просто порушити кримінальне провадження, а потім воно пішло у пісок…От де зараз справа Насірова? Бурштинова справа? Розенблата? Полякова? Силовики не повинні розповідати, що буде наступного тижня. Це не цікаво. А – «ми затримали, вкрадене повернуто, винний сів на 7-10 років». Тоді буде зрозуміло, і НАЗК і НАБУ були створені недарма. А для цього потрібно створити антикорупційний суд, який виключно і дуже швидко розглядав би справи про корупцію, в тому числі і серед чиновників вищого рівня. І це не має тягнутись місяцями. А сьогодні ця ситуація людей страшно збурює».

Під час прямоефірної передачі Анатолій Гриценко прокоментував реформування пенсійної системи. Політик вважає, що встановлення для всіх єдиної системи нарахування пенсій є неправдою.

«Як тоді пояснити, що судді отримують 100, 200, 300 тисяч гривень? Урядовці вийшли з цього – сказали, що це не пенсія, а «довічне грошове утримання». Це вже є обман. Під час реформи просто забули про військових пенсіонерів. Вони обурені цим. Говорять: «коли ми були на фронті, були потрібні, а коли ти звільнився – ти сміття». Так само не можна ставитись і до пенсіонерів, які служили в міліції».

Анатолій Гриценко, який стояв на двох Майданах, переконаний, що розчаровуватись не можна. Про тих, хто стояв поряд, а потім пішов у політику і схибив, треба зробити висновки. Змінювати треба думку, розповсюджену серед виборців: «обирати треба мільярдерів. Вони багаті, тепер можуть попрацювати на країну».

В новітній історії України є чимало прикладів, як поводяться мільярдери у владі. Щоб змінити систему, коли вибори виграють не політики, а гроші, потрібно, на думку Анатолія Гриценка, заборонити будь-яку рекламу політсил, крім тієї, що надана Центрвиборчкомом, також – відмінити вибори у мажоритарних округах, де голоси купуються за асфальтовані дороги, освітлені вулиці. І самим бути відповідальними громадянами – не продавати свої голоси, а робити усвідомлений вибір.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН