Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Запорожье покажут французский фильм о Холокосте в Украине: приедет главная героиня Ева Бюшвальд

Хотя фильм привозят французы, он об Украине

Завтра, 24 ноября, Запорожцев приглашают фильм “Тем, которые придут после нас”, снятый французами в 2013 году. На показе будет главная героиня – Ева Бюшвальд. Об этом 061 сообщили организаторы.

24 ноября в 18:30 в книжном магазине «Є» покажут французский фильм о Холокосте в Украине. Фильм будетна языке оригинала, но с украинскими субтитрами:

“Через сімдесят років після Голокосту Єва Бюшвальд приїздить до Ковеля – рідного міста її родичів по лінії матері. Разом з нею ми здійснимо цю подорож, то поринаючи у минуле, то повертаючись до сьогодення, спілкуючись з живими та згадуючи померлих. Ми вирушимо на пошуки її двоюрідного діда, вбитого німцями у 1942-му році. Це розслідування приведе нас слідами ковельських євреїв туди, де вони жили, і туди, де їх було вбито. У Ковелі не залишилося сьогодні жодного сліду їхнього перебування, жодної ознаки, яка б нагадувала про скоєні в цьому місті злочини. Чи не забув Ковель «своїх євреїв»?

Друга світова війна мала вкрай нищівні наслідки для України, особливо для єврейської громади: близько півтора мільйони євреїв було вбито, з них більша частина загинула від куль айнзатцгруп(мобільних каральних загонів),підрозділів Ваффен-СС, німецької поліції та місцевих колаборантів. Крізь призму історії одного містечка, яке, здається, забуло своїх померлих, автори стрічки намагаються оживити пам’ять про українських євреїв.

Показ фільму відбувається в рамках Фестивалю «Місяць документального кіно», який проводиться Францією в різних країнах світу”, – пишут организаторы.

www.061.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН