Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Триває робочий візит Першої леді України на Херсонщині

Сьогодні Марина Порошенко відвідує Херсонську область. У плані перебування – кілька зустрічей з колективами навчальних закладів міста й області. Супроводжують дружину Президента народний депутат Олександр Співаковський, голова облдерждаміністрації Андрій Гордєєв, секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

В Олешківській гімназії Марина Порошенко разом з дітьми учасників АТО створили розділ про область у національному проекті «Книга Миру».
Херсонщина долучається до реалізації ще одного загальнодержавного проекту, який має на меті впровадження інклюзивного підходу у навчальний процес закладів всіх ступенів освіти.

Інклюзивна освіта передбачає, що діти з особливостями розвитку навчаються у класах звичних шкіл, а не у спеціальних закладах. Планується, що буде підписаний меморандум про співпрацю у цьому проекті, що фінансується благодійним фондом Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Факультет дошкільної та початкової освіти Херсонського державного університету готує педагогів для роботи з дітьми, що мають особливі потреби. Викладачі й студенти – майбутні вихователі дитсадків та вчителі початкових класів, познайомлять Марину Порошенко зі своїми методиками корекції та розвитку дитини.

«Головний меседж – дитина повинна мати рівний доступ до освіти, а вчителі повинні допомагати адаптуватись їй у суспільстві», – підкреслювала Перша леді країни на кожній із зустрічей з освітянами.

Також у ході візиту відбудеться спілкування Марини Порошенко зі студентами, котрі мають вади слуху. Херсонський медичний коледж готує фахівців за спеціальністю «Стоматологія ортопедична».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН