Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Агрономів на Херсонщині побільшає

«Демографічна яма» початку 2000-х не вплинула на кількість вступників до агрономічного факультету Херсонського державного аграрного університету. Навпаки, їхнє число збільшилось. Цьому сприяє попит на агрономів та інших спеціалістів аграрного сектору серед виробничників не лише Херсонщини, а й інших областей України. З іншого боку – абітурієнти обирають сільське господарство, бо перед очима – досвід роботи батьків, які мають власні земельні наділи або працюють на сільгосппідприємствах.

«Молодь йде цілеспрямовано. Вступники бачать результати праці – реальні прибутки, рахують гроші, і обирають ті спеціальності, які дозволять їм впевнено почуватись у житті. Є попит на випускників, достойний рівень заробітку, та й сучасна техніка дозволяє дуже оперативно виконувати операції, які раніше були трудомісткими», – розповів кандидат сільськогосподарських наук, декан агрономічного факультету ХДАУ Іван Мринський.

У тому, що сільгосптехніка не стоїть на місці, викладачі й студенти аграрного університету переконались на власні очі. Вони побували на виставці техніки господарства «Злато Таврії» у селі Миловому Бериславського району. Майбутніх агрономів зацікавили сучасні агрегати, які керуються комп’ютером. Без такої або ж подібної техніки аграрію вкрай складно протриматись у зоні ризикованого землеробства, якою є Херсонщина.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН