Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські фіскали розповіли як із наступного року подавати декларації

З 1 січня наступного року на херсонців, які матимуть стосунки з фіскальною службою, чекатиме декілька нововведень. Форму декларації про майновий стан та доходи вже вкотре змінюють. У 2018-му вона матиме додаткові графи. Однак зайві лінійки на цьому звіті для деяких платників означатимуть цілком реальні гроші. При чому ті, на яких можна буде зекономити.

Кому ж держава полегшила життя – розповіли у фіскальній службі області. Одного фінансового тягаря позбувся, а іншого отримав, хоча і легшого. Так було раніше при списанні банком частки невиплаченого кредиту. Такі випадки траплялися, коли позичальник і фінансова установа йшли назустріч один одному, щоб все ж зберегти гарні стосунки.

«Цими змінами передбачений новий рядок декларування доходів у вигляді додаткового блага. Додаткове благо – це, як правило, у більшості випадків списання кредитів банками і таке списання за рішенням банку є доходом платника податку», – розповів заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олексій Юсов.

Однак, сума «пробаченого» боргу, за законодавством, вважається доходом людини. І, відповідно, з нього потрібно сплатити податки. При чому, раніше це б мало бути зроблено однією платіжкою, незважаючи на те, що для колишнього боржника сума часто виявлялася не підйомною. З 2018-го можна отримати розстрочку до трьох років. Такі ж правила діють і при списанні боргів з комунальних послуг.

Оформлення спадщини або подарунків для херсонців теж подешевшає. Раніше неблизькі родичі, які отримали такий прибуток, повинні були сплачувати невеликий, але податок. Платники податків, які отримали спадщину у 2017-му від членів сім’ї, як першого ступеня споріднення, так і другого, подавати декларацію наступного року не зобов’язані.

Полегшало і тим підприємцям Херсонщини, які надумали закритися. З 1-го січня їм потрібно буде подавати декларацію не за весь рік, а лише за ті місяці, протягом яких вони працювали.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН