Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні сьогодні відкрився екологічний форум

У Херсоні почав роботу VІІ екологічний форум Форум „Чисте місто. Чиста ріка. Чиста планета”. Херсонська Торгово-промислова палата у партнерстві з міською радою, управлінням освіти, громадськими організаціями збирає учасників десятий рік поспіль. Головна книгозбірня області стає майданчиком зустрічі представників бізнесу, влади, науки, освіти, громадських організацій.

Провідні фахівці відпрацьовують шляхи раціонального використання та збереження природних ресурсів, впровадження ресурсозберігаючих технологій, формування екологічної свідомості й відповідальності.

Яких результатів очікувати від форуму? Європейські практики збереження довкілля впроваджені у діяльність громадських організацій. За 10 років змінились підходи, і ми хочемо відпрацювати нові рішення, побачити, в який бік нам рухатись. Це і буде предметом дискусії”, – сказала у виступі президент Херсонської Торгово-промислової палати Вікторія Остроумова.

На форумі відбуваються засідання „круглих столів”, на яких розглядається стан і перспективи природно-заповідного фонду півдня України, міський енергоменеджмент та екологія агропромислового комплексу.

Важливо, що у форумі беруть участь представники різних сфер: влади, бізнесу, громадських організацій. Саме активісти можуть поділитись досвідом впровадження проектів з вирішення екологічних проблем. Представники влади можуть використати практику і сприяти впровадженню новітніх енергозберігаючих технологій, раціональному використанню та збереженню природних ресурсів за підтримки екологічно свідомих представників бізнесу. Важливо, що до заходу долучаються і діти, які беруть приклад з дорослих не тільки любити та берегти природу, але і дбати про неї заради майбутнього”, – наголосила секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Одна з панельних сесій присвячена формуванню екологічної відповідальності та культури в освітньому процесі. Цю роботу координує міське управління освіти. Школи і дитячі садки міста представили свої природоохоронні проекти, на міському рівні відбулись екологічні конкурси і вже визначені переможці. Учасники форуму підіб’ють підсумки дводенної роботи і винесуть резолюцію.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН