Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сутичка у Миколаївській міськраді потягнула на кримінал

Двох активістів, які провокували сутички у міськраді, доправили до поліцейського відділку

У результаті інциденту, який стався під час засідання чергової сесії Миколаївської міської ради, розпочато кримінальне провадження, передає Depo.Миколаїв із посиланням на повідомлення Миколаївської поліції.

Наразі проводиться перевірка та встановлюються усі обставини події.

Встановлено, що група громадян заблокувала трибуну з вимогою надати їм слово та розпустити міськраду. У цей час до поліції надійшло анонімне повідомлення про загрозу вибуху, тому правоохоронці розпочали евакуацію людей.

Один із присутніх запалив димову шашку у приміщенні сесійної зали та почались протистояння між патрульними поліцейськими, які припиняли протиправні дійства, та активістами.

У результаті чоловік, який перешкоджав працівникам поліції виконувати свої професійні обов’язки, був доставлений до Центрального відділу поліції.

Ще одного громадянина, який блокував трибуну та вчиняв хуліганські дії, також доставлено до поліції.

За вказаним фактом слідчими розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 КК України “Хуліганство”, що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Після ретельного обстеження службових приміщень та прилеглої до будівлі Миколаївської міської ради території, пристроїв або предметів, що могли б становити загрозу життю та здоров’ю громадян, не виявили.

Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст.259 КК України “Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності”, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН