Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники місцевого самоврядування на Херсонщині говорять про прийняття закону про землю

“Земля біля населеного пункту має належати громаді”, – на цьому наголосив голова Іванівської об’єднаної територіальної громади Віктор Дебелий на зустрічі з журналістами та народним депутатом Олександром Співаковським, де підбивались підсумки виборів 29 жовтня.

На посаду голови ОТГ балотувались 3 кандидата. За результатами голосування, 88% виборців віддали голоси за діючого голову Іванівської селищної ради, який обіймав посаду протягом двох останніх років. До цього був обраний головою Шотівської сільської ради Іванівського району. Новообраний голова Віктор Дебелий підтримує реформу децентралізації і має команду, з якою готовий розвивати ОТГ.

«Я є прихильником реформи децентралізації. До створення об’єднаної громади ми готувались протягом кількох останніх років. Я вдячний людям за довіру і намагатимусь її виправдати. Наш район – аграрний, тому ми очікуємо від законодавця прийняття закону, в якому розпорядником земель за межами населеного пункту буде названа громада. Це – додаткові кошти для бюджету і розвиток селищ і сіл», – сказав голова Іванівської ОТГ Віктор Дебелий.

Іванівський – один з найвіддаленіших від обласного центру районів. До складу Іванівської ОТГ увійшли 9 населених пунктів (Балашове, Благодатне, Воскресенка, Нововасилівка, Новомиколаївка, Новосеменівка, Трохимівка та Шотівка) з адміністративним центром у селищі Іванівці. Населення ОТГ становить 11 тисяч.

Лідія Григор’єва

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН