Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі відбулася прем’єра повнометражного документального фільму “Одесити на Донбасі”

Цей фільм створений Міжнародним продюсерським центром “Фор-Пост” на замовлення Державного агентства України з питань кіно. Всі події стрічки розгортаються навколо одеситів, які брали участь у бойових діях в районі проведення АТО. Всі вони об’єднані спільною метою – захищати Україну і своє рідне місто, де, на жаль, їх вибір не завжди викликає схвальні відгуки, пише Народна армія.

На прем’єру були запрошені учасники АТО та члени їхніх сімей. Фільм отримав схвальні відгуки аудиторії. З фінальними титрами глядачі аплодували стоячи.

Після фільму відбулася прес конференція за участі генерального продюсера фільму, керівника МПЦ «Фор-Пост» Олександра Дріза, режисера Олександра Авшарова, співсценариста Юлії Коршунової, а також головних героїв фільму Романа Колдомасова, Андрія Скорохода, Віктора Погодіна та матері загиблого бійця Дмитра Васильєва.

– Нас цікавило, в першу чергу, враження саме одеської аудиторії, тому і прем’єра відбувається в цьому місті. Маю надію, що згодом вся Україна, а можливо і весь світ дізнається, що таке Одеса і хто є  її героями, — сказав генеральний продюсер Олександр Дріз.

Також організатори повідомили, що зйомки тривали понад 8 місяців. Державна фінансова підтримка становила 1 780 020 гривень при загальній вартості виробництва в 1 977 800 гривень. Знімальна група працювала в Києві, Дніпрі, Одесі, а також в районі АТО. Крім того у фільмі є багато відео-матеріалу, який знімали самі бійці під час своєї служби на передовій. Зокрема,  два герої стрічки були в донецькому аеропорту, де зняли на власну камеру окремі події.

Найважче було знайти тих героїв, які погодилися відкрито заговорити про свої проблеми, не просто розповісти нам по секрету, а зробити це вголос на всю Україну. Це не черговий плакатний фільм, у ньому нема закадрового тексту, лише мова героїв. Їх розповіді не приторні, а злободенні, без жодних прикрас. Це звичайні люди, пересічні одесити, яких ви не побачити на екранах. Про них не говорили раніше, хоча історія кожного заслуговує на увагу, адже вони пішли на війну не просто за власним бажанням, а в супереч багатьом чинникам, – розповідає режисер фільму Олександр Авшаров, для якого фільм “Одесити на Донбасі” став його першим повнометражним фільмом.

Незабаром стрічку покажуть у Києві, Львові, Харкові та Сумах. Також існує ймовірність, що фільм  «Одесити на Донбасі» незабаром з’являться у телепрокаті.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН