Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині нелегально вирощували тютюн: вартість партії 1 мільйон 400 тис. грн.

Ховали посіви у середині полів з соняшником. Площа земельної ділянки була 40 гектарів.

За цей рік це вже другий подібний факт, який виявили податкові міліціонери. Сировини вилучили понад 10 тонн. Її могло б вистачити для виготовлення десяти мільйонів двохсот тисяч цигарок. Правоохоронці оцінили вартість партії у 1 мільйон 400 тис. грн.

Спритні ділки переробляли вирощений тютюн і збували підпільним фабрикантам, які виготовляли фальсифіковані сигарети під виглядом відомих торгівельних брендів. Замовникам сировину тютюну доставляли за допомоги кур’єрських служб. Весь процес виробництва здійснювався без наявності дозвільних документів. Відповідно господарські операції в податковій та бухгалтерській звітності не відображалися. Однак важливим доказом вчинення злочину податкові міліціонери вважають і чорнові записи та бухгалтерські документи, що підтверджують факт виготовлення та реалізації підакцизних товарів. До того ж, для вирощування та переробки тютюну використовувалась праця 14 осіб без оформлення трудових відносин та сплати обов’язкових платежів.

«Ділки вирощували масово тютюн, який у подальшому із залученням промислового обладнання перероблювався і готувався для виготовлення безпосередньо цигарок. Нами було ліквідовано, задокументовано та припинено таку діяльність. Податківці – оперативні працівники і ми володіємо інформацією, володіємо куди ці цигарки повинні йти, куди цей тютюн повинен був доставлятися, де повинні були виготовлятися і хто повинен був це робити. Тому всі інші так звані стадії процесу виробництва також задокументовані, але там заходи тривають», – прокоментував Дмитро Сосинович, перший заступник начальника ГУ ДФС у Херсонській області.

Зараз підпільний цех вже не працює. Підроблені цигарки так і не потрапили у продаж. Податкові міліціонери говорять, що могли б вийти одразу на всі інші ланки ланцюгу. Але тоді б підроблена продукція потрапила до пересічних покупців, а наслідки її вживання можуть бути доволі непередбачуваними. Проте робота триває.

Крім сировини, з підпільних цехів вивезли і промислове обладнання. Його приблизна вартість мільйон 200 тис. грн. Стаття кримінального кодексу за вчинення подібних злочинів передбачає подальшу конфіскацію всього вилученого. Однак лише після вироку суду. Слідство по кримінальному провадженню здійснює слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН