Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Український проект бізнес-розвитку в Миколаївській області — плодоовочівництво

У Новобузькому районому центрі зайнятості відбувся семінар “Ефективне ведення сільського господарство”.

Вперше тематика семінарського заняття зрівняла між собою обох клієнтів служби зайнятості – роботодавця та пошукача роботи, адже перед підводними течіями мікробізнесу, малого та середнього бізнесу рівні всі, про що говорить народна мудрість «пан або пропав», але ж — головне — ІДЕЯ. «Навчити думати по іншому, змінити своє ставлення до ситуації на ринку праці: до ситуації безробіття – пошукачів роботи, до конкурентності на ринку збуту – вже діючих роботодавців – це і є мета Українського проекту бізнес – розвитку плодоовочівництва (UHBDP) – зазначила виконавчий директор Благодійного фонду «Ласка», партнера проекту в Миколаївській області, Ірина Купрієвич. «Посилення можливостей дрібних сільгоспвиробників, малих та середніх фермерів, виробників плодоовочевої продукції та інших учасників Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької областей» — констатує пані Ірина.

Український проект бізнес – розвитку плодоовочівництва (UHBDP) фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, реалізується та співфінансується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку, співпрацює з Ізраїльським агентством міжнародного співробітництва та міжнародними сервісними компаніями. Як результат такого широкого спектру повноважень учасникам проекту пропонується:

 – консолідація малих та середніх сільгоспвиробників для виходу на ринки з вищою дохідністю;
 – налагодження відносин із постачальниками;
 – створення ланцюгів поставок продукції, логістика та транспортування;
 – стажування фермерів в Ізраїлі;
 – фінансове стимулювання для запровадження нових технологій та можливостей; конкурс проектів та бізнес – планів для отримання грантів та ін.

Учасниками семінару стали 20 безробітних та 20 представників малого та середнього бізнесу району, соціальні партнери, представники Центральної бібліотечної системи – для поширення інформації про діяльність проекту. Слухачі заходу ознайомились із напрямками ведення сільськогосподарського бізнесу, які можуть бути використанні як бізнес – ідеї для участі в грантових проектах, познайомились із прикладами діяльності учасників проекту миколаївщини та інших регіонів. Це такі напрямками як: вирощування горіхів, чечевиці, бджільництво, вирощування томатів та перцю, садівництво, ягідництво, виноградарство, технології використання добрив та ін.

«До речі, в Новобузькому районі такі напрямки як садівництво, ягідництво є пріоритетними видами діяльності, а бджільництво стало справою багатьох домогосподарств району. То кому ж як не новобужанам стати учасниками проекту і створити собі самому високооплачуване стабільне робоче місце! – резюмувала директор Новобузького РЦЗ Тетяна Бабич. Перший крок – 25 листопада семінар для бджолярів в місті Миколаєві. Партнери проекту з фонду «Ласка» запрошують всіх бажаючих, всіх тих хто хоче змінити своє життя на краще. Долучайтесь!

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Новобузького РЦЗ

Николаевские известия

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН