Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській області зникли дві політичні сили

Дві парламентські партії “Народний фронт” та “Радикальна партія Ляшка” проігнорували вибори до місцевих рад 10 об’єднаних територіальних громад Херсонщини. Порівняно з перегонами 2016 року, де переважна більшість кандидатів була самовисуванцями, цього року в процес активно включились «БПП – «Солідарність», «Укроп», «Наш край», «Аграрна партія» і продовжила стабільну роботу «Батьківщина».

«З політичного ландшафту зник «Народний фронт», вже другі вибори не виставляє своїх кандидатів. Спостерігається суттєве зменшення присутності «Радикальної партії». На вибори 29 жовтня не зареєстрований жоден офіційний кандидат від РПЛ. Хоча 27 жовтня зафіксовано факт непрямого підкупу виборців в Іванівському аграрному ліцеї. Від представника партії була вручена мультимедійна дошка вартістю 20 тисяч гривень», – повідомив координатор громадського спостереження Максим Єлігулашвілі.

Громадська мережа «Опора» спостерігала за перебігом дня голосування на місцевих виборах. Попередній висновок: не зафіксовано суттєвих, системних порушень, які б істотно вплинули на результати. Спостерігачі визначили кілька типових: наявність агітаційних матеріалів, порушення процедури, присутність на дільницях осіб, які не мають права там перебувати, у двох дільницях громадські активісти запідозрили застосування технологій виплати винагород.

За попередніми результатами, у 8 з 10 нових об’єднаних територіальних громадах зберегли свої посади чинні голови сільських й селищних рад. У Білозерській та Костянтинівській ОТГ обрані нові очільники.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН