Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізьке підприємство надало 2 нових вироби комплексу”Мандат” для ЗСУ

Науково-виробничий комплекс “Іскра”, що входить до складу ДК “Укроборонпром,” успішно освоїв виробництво виробів із комплексу перешкод Р-330УМ “Мандат” та відвантажив перші дві станції  для виконання завдань за призначенням до Збройних Сил України.

Як зазначив начальник представництва замовника № 4222 підполковник Анатолій Саневич, вироби Р-330УВ1М та Р-330УВ2М дуже необхідні на фронті. Вони успішно пройшли кваліфікаційні випробування та за рядом характеристик не мають аналогів у світі.

Перший зразок мобільного комплексу РЕБ “Мандат” у складі семи станцій був розроблений і виготовлений Публічним акціонерним товариством “Топаз”. У 2014 р. він пройшов Державні випробування і був прийнятий на озброєння, але, в силу обставин, виготовлення комплексу “Мандат”  на ПАТ “Топаз” у Донецьку для України стало неможливим.

В 2015 р. керівництвом КП “НВК “Іскра” спільно з Міністерством Оборони України було прийнято рішення “Про порядок організації виробництва комплексу Р-330УМ на площах КП “НВК “Іскра””. Це рішення дало старт відновленню виробництва. Одночасно з поновленням виробництва, конструктори НВК “Іскра” провели величезний обсяг конструкторських  робіт, пов’язанних з імпортозаміщенням та заміною постачальників складових та комплектуючих.

Начальник відділу організації забезпечення технікою РЕБ Центрального управління РЕБ Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України підполковник Юрій Мотолига, який брав участь у проведенні випробувань і здійснював приймання станцій, зазначив: “Сьогодні в Україні немає жодного підприємства, за винятком КП “НВК “Іскра”, яке здатне розробити та виготовити сучасні засоби РЕБ”. Він також особисто подякував колективу підприємства за виконану роботу і пообіцяв керівництву КП “НВК “Іскра” зробити все можливе, щоб у підприємства була перспектива з виготовлення засобів РЕБ та їх подальшої модернізації.

Укроборонпром

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН