Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Новій Каховці забезпечено достойний рівень життя для мешканців

Сьогодні в ОДА свою програму соціально-економічного розвитку представили представники влади міста обласного значення – Нова Каховка. Це вже п’ята презентація територіально-адміністративної одиниці області, проведена в ході заслуховування заступниками голови ОДА Вадимом Чабаном та Дмитром Бутрієм, керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних органів влади проектів Програм економічного, соціального та культурного розвитку районів і міст обласного значення Херсонської області на 2018 рік.

Новокаховський міський голова Володимир Коваленко ґрунтовно представив можливості очолюваної ним територіальної одиниці, яка складається з 11 населених пунктів та 4-х рад, її досягнення за цей рік та плани на майбутній. Як він повідомив присутнім новокаховська громада досягла достойного рівня життя для мешканців усіх населених пунктів, які входять до її складу. «У нас у найвіддаленіших селах прекрасні будинки культури, медичні заклади, вуличне освітлення, асфальтовані дороги і 6-ти разове на добу автобусне сполучення з Новою Каховкою», – зазначив він.

Проте він визнає і існування певних проблем у розвитку. Так, з території новокаховської міськради в цьому році через власні економічні проблеми «пішло» 4 крупних підприємства, діяльність яких позитивно впливала на її економічний розвиток. Це також вплинуло і на низькі показники середньомісячної заробітної плати по території міськради.

В.о. першого заступника голови ОДА Дмитро Бутрій закликав новокаховського голову інтенсивніше працювати з інвесторами, знаходити шляхи взаємодії з ними задля покращення взаємовигідної співпраці, щоб це позитивно вплинуло на результат розвитку очолюваної ним території.

Радник голови ОДА з економічних питань Микола Вороніч зазначив, що Нова Каховка хоча і знаходиться на 4-му місці внутрішньообласного рейтингу проте має більші абсолютні показники у багатьох сферах. Він закликав представників міської влади привести їх показники у відповідність до обласної методики оцінювання та внести їх до очікуваних результатів презентованої програми у числовому вираженні.

Як зазначив заступник голови ОДА Вадим Чабан, резюмуючи цю частину застрічі: «Рейтинг це не оцінка голови ОДА чи обладміністрації це показник роботи усієї області, тому над його покращенням маєте працювати і ви – представники місцевої влади».

Керівники структурних підрозділів ОДА торкнулися питань прийняття програми створення містобудівного кадастру, передбачення у місцевому бюджеті коштів на виплату субсидій для тих громадян, які на постійній основі проживають у дачних садибах та підтримки програми страхової медицини на місцевому рівні.

Володимир Коваленко пообіцяв вирішити зазначені питання, адже як він зазначив: «Найбільша перевага новокаховської міськради полягає у взаєморозумінні між її керівництвом та депутатами».

сайт ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН