Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Земельну ділянку в 100 га Херсонського суднозаводу планує купити компанія «Smart Meritime Group»

А на отримані кошти придбати комунальний транспорт, – таке рішення запропонував на останній із сесій Херсонської міської ради депутат Михайло Линецький, створивши єдиний муніципальний сервіс шляхом об’єднання двох комунальних підприємств – «Херсонелектротранс» та «Херсонкомунтранссервіс».

Це, на його думку, скоротить витрати бюджету і самих підприємств на утримання адмінперсоналу. Друга пропозиція стосується придбання нового муніципального транспорту. Для цього запропонований ресурс – продаж компанії «Smart Meritime Group» земельної ділянки на 100 гектарів, на якій розташовані виробничі потужності підприємства.

«Директор Департаменту архітектури та містобудування озвучив нормативну грошову оцінку ділянки. Вона становить 615 млн. грн. За ці кошти можна придбати 200 нових автобусів та 40 тролейбусів. Депутати не підтримали цю пропозицію, оскільки є сумніви з правомочності підприємства заявляти права на цю ділянку. Із закритих джерел стало відомо, що існують судові тяжби щодо власності, яка розташована на території», – прокоментував Михайло Лінецький.

До наступної сесії органи виконавчої влади мають або підтвердити, або спростувати наявність судових процесів. Потрібно підготувати проект розділу території, оскільки вона закріплена за суміжними землевласниками та землекористувачами.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН