Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонське молоко користується попитом на підпільних молокозаводах

В одному з районів області не так давно податкові міліціонери закрили подібне виробництво, а воно з’явилося в іншому. У фіскальній службі говорять, що один з організаторів цього бізнесу раніше вже притягувався до адміністративної відповідальності за аналогічне порушення. Але не вгамувався, і на момент проведення перевірки оформлених належним чином дозвільних документів знову не було.

На Херсонщині цього року це вже другий подібний випадок. Технології такі ж самі і навіть асортимент збігається. А за сировиною далеко не їздили.

«Це звичайна закупівля молока, яка розповсюджена на Херсонщині. Автомобілем проїжджають по селу, закупають молоко, доставляють на це підпільне виробництво і там проходить незаконне виробництво сиру та іншої продукції», – повідомив перший заступник начальника ГУ ДФС у Херсонській області Дмитро Сосинович.

Під виробничі цехи були пристосовані приміщення колишніх тваринницьких ферм. Питанням дотримання будь-яких санітарно-гігієнічних норм підприємці не переймалися. Відповідно, продукцію виготовляли в умовах повної антисанітарії.

Щоб товар мав попит у споживачів, його маскували під відому торгову марку. Продавали молочну продукцію за готівку на території Херсонської та інших областей. У фіскальній службі радять херсонцям добре подумати перед тим, як купувати продукцію на ринках.

Вилучене обладнання та готову до реалізації продукцію податкові міліціонери оцінюють у 550 тис. грн. Для конфіскації майна на користь держави потрібно рішення суду. А організаторам підпільного бізнесу загрожує адміністративна відповідальність.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН