Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці задумалися над питанням розвитку туризму

Створити ярмарковий комплекс і повноцінно діюче міське туристичне агентство запропонували члени громадської ради при виконкомі Новокаховської міськради на своєму засіданні. До таких результатів призвело обговорення стану та перспектив розвитку зеленого туризму на території міста. Адже, як з’ясувалося, пишатися у цій сфері Новій Каховці майже нічим.

— На жаль, садиб зеленого туризму у нас немає, — визнала начальник відділу культури і туризму міськради Наталія Зарудна. — Ми маємо лише 3 бази відпочинку: “Находка”, “Зелений хуторок” і “Славутич”. Можна ще згадати комплекс “Казкова діброва” з його міні-зоопарком і рестораном. Але все це більше стосується саме сфери відпочинку. Аби організувати базу зеленого туризму, необхідні капіталовкладення, земля, кредити. Це непросто комусь зробити власними зусиллями, тому бажаючим необхідно надавати допомогу. Нині ми намагаємося даний напрям передбачити у програмі розвитку культури і туризму в Новій Каховці на наступні роки.

На думку райського сільського голови Івана Коваля, організація садиб зеленого туризму на території його сільради, Нової Каховки чи Дніпрян цілком можлива. “Успішно ж функціонують подібні об’єкти у Голопристанському та Олешківському районах. На жаль, поки до нас з відповідними пропозиціями ніхто не звертався. Хоча у нас чимало історичних місць, які могли б бути цікавими потенційним клієнтам. Тож якщо хтось виявить таку ініціативу, ми готові надати всебічну підтримку з боку сільради”, — зазначив він.

Як зауважив керуючий справами виконкому Новокаховської міськради Василь Акуленко, займатися розвитком туризму непросто, маючи в штаті профільного відділу лише одного спеціаліста з туризму. Він також розповів, що керівництво відомого “Сорочинського ярмарку” з Полтавщини зацікавилося ідеєю створити його філію у Новій Каховці. Влада навіть запропонувала місце майбутнього комплексу — на території закинутого парку між готелем “Нова Каховка” і колишньою Державтоінспекцією. Тим більше, що на цій величезній ділянці площею 16 гектарів неможливо висадити дерева або здійснювати якісь капітальні забудови: від часів будівництва Каховської ГЕС під верхнім шаром грунту там залишився чималий бетонний майданчик завтовшки до 6 метрів.

— Тут можна було б організувати маленький філіал великого “Сорочинського ярмарку”. Влітку для відпочиваючих на ньому можна запропонувати наші вина, фрукти, овочі, рибу, воду. Переконаний, це мало б успіх, адже через Нову Каховку проїжджає велика кількість відпочивальників на Чорне та Азовське моря. Багато хто з них міг би зупинятися у нашому місті і проводити тут деякий час, — доповнив Василь Акуленко.

У свою чергу голова громадської ради Лариса Житченко висловила обурення з приводу дій начальника КП “Агенція регіонального розвитку” В’ячеслава Костенюка. “Це КП теж опікується цією сферою, але Костенюк проігнорував наше запрошення. Він і сам не з’явився на засідання громадської ради і не надав жодної інформації з питання розвитку туризму. Таке ставлення до нашої роботи я вважаю неприпустимим”, — підкреслила вона.

Члени ради підтримали пропозицію ініціювати створення муніципального туристичного агентства. І навіть вказали місце, де воно може розташовуватися — в приміщенні кінотеатру “Юність”. Василь Акуленко, який цю ідею озвучив першим, доповнив: “Ідея слушна, тим більше, що в Новій Каховці є більше 10 різних турагентств. Але вони лише вивозять з міста і гроші, і людей. Нам же потрібно, щоб приїжджали до нас і залишали гроші у нашому місті”.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН