Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Труханов прокоментував обшуки в мерії та його будинку

Геннадій Труханов поділився своєю думкою про обшуки, які відбувалися в понеділок, 23 жовтня, на Думській і Генуезькій, де живе мер і знаходиться офіс компанії “Ростдорстрой”.

Мер зауважив, що його не бентежать обшуки, так як перевіряється законність рішень міськради. Про це передає кореспондент Depo.Одеса.

“Контролюючі органи для того і існують, щоб перевіряти, і якщо у них виникають питання – ми завжди на них можемо відповісти. Це нормальний процес,” – зазначив він.

Що стосується аеропорту, то мер вважає, що уклавши угоду з приватником, місто виграло.

“Сьогодні я переконаний, що ми правильно зробили, подавши до суду на розірвання договору, а потім коли запропонували мирову угоду при його підписанні місто істотно закріпив позиції. У нас не було позначено термінів будівництва і права виходу з договору майном, а тільки грошима – 188 мільйонів. Вважаю успіхом, що ми забрали 10 об’єктів, зберігши частку міста,” – зазначив він.

Нагадаємо, що слідство вважає, що “мером, всупереч попередньої правової позиції діяв за попередньою змовою з керівниками зазначених підприємств, підписано мирову угоду, згідно з яким ТОВ “Міжнародний аеропорт Одеса” зобов’язалося повернути лише десять об’єктів з переліку майна, яке було раніше внесено до статутного капіталу ТОВ “Міжнародний аеропорт Одеса”, а також припинено дію зазначеного вище договору про корпоративні принципи управління, внаслідок чого скасовані будь-які зобов’язання ТОВ “Одеса аеропорт Девелопмент” перед Одеською міською радою.

Що стосується попередньої змови ряду дорожніх фірм, яке також розслідує НАБУ, то мер спростував, що має відношення до ТОВ “Ростдорстрой”.

“Мені це вже не цікаво. Мене надихає, що компетентні органи вивчать ситуацію. Компанія працює в місті вже більше 10 років,” – заявив він.

Слідство розслідує кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України – “привласнення майна в особливо великих розмірах, вчинене шляхом зловживання службовим становищем”. Детективи НАБУ підозрюють посадових осіб мерії Одеси в розтраті понад 800 млн грн на дорожніх тендерах, які виграють фірми, пов’язані з керівництвом міста.

При цьому він не спростував, і не підтвердив факт обшуків у нього вдома.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН