Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Генічеський район виконав план туристичного збору на 200%

Цього року до місцевих бюджетів Херсонської області має надійти туристичного збору удвічі більше, ніж 2016-го. А це понад 2 млн. гривень замість 1 200 тисяч. Але у розрахунку на 3,5 млн. відпочивальників, які відвідали наші курорти, суми поки що замалі.

У фіскальній службі вважають цей збір величезним ресурсом, який використовується неефективно. Зараз у середньому по області надходження від туристичного збору сягають 170-ти відсотків. Значно перевищили минулорічні показники Генічеський, Голопристанський та Скадовський райони. Але Каланчацький поки на останньому місці.

«Хочу відзвітувати, що на сьогоднішній день Генічеський район з цим завданням справився. Там понад 200% вже мобілізовано до місцевого бюджету. Інші райони ще над цим працюють», – зазначив начальник ГУ ДФС у Херсонській області Ігор Клим.

У фіскальній службі туристичний збір називають своєрідним індикатором легалізації бізнесу на курортах області. Це один відсоток від вартості проживання, який сплачує відпочивальник. Суми не великі, але і їх потрібно ще зібрати. Значною мірою це залежить від місцевої влади. Тут важливо визначити, хто і як стягуватиме гроші.

«Від визначення податкових агентів, які збирають цей податок, а визначають його місцеві ради, залежить і кінцевий результат. Ми наводили приклади по Скадовському району, це і Лазурнянська сільська рада. Там визначається одне й теж комунальне підприємство і результати, на жаль, невтішні. В західних регіонах це вже така закореніла практика», – продовжив Ігор Клим.

Чи дійсно надходження від туристичного збору досягли 200% від плану, податківці зможуть побачити наприкінці листопада, коли підприємці-курортники нададуть звіти за результатами своєї діяльності протягом трьох кварталів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН