Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні з’явиться Спортивний коледж

Постійна комісія з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності підтримала перейменування Херсонського вищого училища фізичної культури.

За словами керівника навчального закладу Валентина Суха, така необхідність постала внаслідок внесення змін до Закону України «Про освіту».

Відтак, запропоновано перейменувати Херсонське вище училище фізичної культури на Спортивний коледж Херсонської обласної ради.

Відзначимо, в навчальному закладі функціонує 13 видів спорту: стрільба кульова, стрибки на батуті, важка атлетика, академічне веслування, гандбол (пляжний гандбол), теніс настільний, боротьба вільна (греко-римська), веслування на байдарках та каное, гімнастика спортивна, легка атлетика, бокс, а також відділення футзалу та дзюдо, відкриті у цьому навчальному році.

На сьогодні кількість учнів у закладі становить понад 350. Спортсмени ХВУФК є постійними учасниками всеукраїнських змагань та систематично захищають честь нашої держави на міжнародній та світовій аренах, у тому числі і на Олімпійських Іграх. Лише у 2017 році херсонці поповнили актив свого навчального закладу 202 медалями.

Херсонська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН