Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському районі є серйозні порушення податкового законодавства

У шести місцевих громадах Херсонської області люди кинули палити та не вживають алкоголь. Принаймні так це виглядає у звітності зі сплати акцизного податку. Поспілкуватися з жителями цих сіл вирішили податківці та поїхали з’ясувати чи дійсно там припинили продаж підакцизних товарів.

Особливо відзначився Берисласький район. Тут 3 села ніби перейшли на здоровий спосіб життя. Їх підтримали у Генічеському, Іванівському та Ніжньосірогозькому районах. Загалом у цих населених пунктах проживає близько тисячі людей.

Податківці у своїй роботі вже і раніше стикалися з подібними випадками та говорять, що картина зазвичай там зовсім інша.

Микола Квасневський, заступник начальника ГУ ДФС у Херсонській області розповів: «Наші працівники проводили виїзди в такі села, містечки, селища і в результаті роботи було виявлено 79 суб’єктів господарювання, які здійснювали свою роботу без ліцензії. Це дивує, тому що ліцензія в селі на квартал коштує всього 150 грн., а штрафна санкція, яка застосовується мінімальна, – 17 тисяч грн. Тобто чи є тут сенс ризикувати. Краще працювати в законному полі, придбати ліцензію і тоді питань до таких суб’єктів господарювання ніколи не буде».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН