Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На місцевих виборах, що відбудуться 29 жовтня, зріс вплив партій

Громадська мережа «ОПОРА», котра здійснює спостереження за передвиборчим процесом та ходом голосування, характеризує процес перегонів як такий, що відбувається переважно з дотриманням вимог базового законодавства.

29 жовтня цього року вибори проходять у Білозерському, Голопристанському, Горностаївському, Каховському, Високопільському, Іванівському та Олешківському районах. Як результат на Херсонщині з’явиться ще 10 об’єднаних територіальних громад і зникне Горностаївський район.

Спостерігачі констатують підвищення впливу політичних партій і появу нових політичних проектів порівняно з 2016 роком. Громадські спостерігачі фіксують меншу, порівняно з торішніми виборами, активність суб’єктів процесу.

Серед агітаційних форм переважають зустрічі з виборцями, проведення масових заходів та поширення агітаційної продукції. Відзначають відсутність прямого використання адміністративного ресурсу, водночас говорять про «симпатії» керівника області до деяких з висуванців.

Проблемою залишається матеріальне забезпечення роботи виборчих комісій та недотримання правил рівності і балансу у формуванні складу ТВК. Також «ОПОРА» відзначила відсутність інформації про вибори до ОТГ у засобах масової інформації.

За матеріалами прес-служби «Опора»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН