Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Резонансна справа у Херсоні щодо шахрайства на контролі слідчого управління Нацполіції та прокуратури області

Про це було заявлено у ході роботи антирейдерського штабу при Херсонській облдержадміністрації.

Представник законних власників 4 майнових комплексів відомої фірми ПАТ «Херсонбуд» (адмінспоруди у Херсоні по вулиці Лютеранській, 24, пансіонат “Прибій” у Залізному Порту та дві виробничі бази в Олешківському районі) Сергій Миловський наголосив, що сьогодні шахраї намагаються, впливаючи на окремих суддів, зняти арешт з майна і перепродати його.

Більше того, на сьогодні майно підприємства знаходиться на тільки-но створеному 1 вересня 2017 року товаристві з обмеженою відповідальністю з однойменною назвою теж «Херсонбуд», аби всіх ввести в оману. На його думку, виникає занепокоєння, що злочин крадіжки майна підприємства визнано, кримінальні провадження відкриті, а підозрюваних і досі нема, дорікнувши поліції в неактивних слідчих діях.

Його приклад – киянин Олег Чернієвський, з якого і починалась рейдерська схема перереєстрації майна через держреєстратора, він майже кожного дня знаходиться в адмінбудівлі по вулиці Лютеранській, 24, буває і в реєстраційні палаті Херсона і навіть частенько в Міністерстві юстиції, подаючи якісь документи. Але поліція ніби його не помічає чомусь.

«Мета у шахраїв – зняти арешт і перепродати його. Я бачив вже підготовлені рішення позовів до суду щодо розподілу майна», – розповів на антирейдерському штабі юрист Сергій Миловський.

Микола Вербицький, заступник начальника Головного управління Нацполіції в Херсонській області, розповів про деякі факти слідчої справи і прокоментував: «Хід розслідування цієї справи на контролі слідчого управління області та прокуратури».

На сьогодні це одна з резонансних справ в Херсоні, бо стане прикладом, як без покарання, використовуючи держреєстраторів та окремих суддів, відібрати майно. І це може стосуватись кожного. У цій справі є і потерпілий почесний громадянин Херсона, який навіть звернувся до Президента України щодо захисту.

Підсумовуючи, заступник голови Херсонської облдержадмінстрації Андрій Балонь сказав, що вжитий застережний захід щодо арешту майна повинен бути доти, поки не буде юридичної оцінки всіх задіяних у цій схемі осіб.

Сьогодні ж у Херсоні заплановано шахраями через суд (суддя Дмитро Гонтар) зняти арешт з 4 майнових комплексів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН