Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Почесний громадянин Херсона просить захисту у Президента України Петра Порошенка

Борис Сандик, почесний громадянин Херсона, який є одним з основних акціонерів відомої будівельної фірми ПАТ “Херсонбуд”, звернувся до Президента України захистити його конституційні права на власність.

Вказавши у своєму листі, що у Херсоні діє злочинна група з привласнення майна підприємств шляхом шахрайства за участю нотаріусів, держреєстраторів, окремих суддів. Причому ця група працює з такою швидкістю, що правоохоронні органи не встигають реагувати, а схеми комбінацій вражають цинізмом.

Більше того, у листі вказано, що акціонери вважають організатором та координатором рейдерсько-шахрайської схеми та силового захоплення підприємства колишнього народного депутата України, колишнього міського голову Володимира Сальдо, вказуючи і прізвища його поплічників: Олександра Холіна, Олега Чернієвського, Юрія Цепелева, Миколу Лободу, Юрія Гречишкіна та Максима Рошака.

У кожного своя роль і своя схема, до якої залучається велике коло людей, які йдуть на порушення прав законних власників. Тим більше, екс-регіонал Володимир Сальдо, якого часто під час Майдану можна було бачити на російських телеканалах, ставши членом політичної партії “Наш край”, якою опікується Адміністрація Президента України, має можливість використовувати знайомства, а також вплив у своїх чергових діяннях.

Борис Сандик приводить у листі приклади схем шахрайства. Цинізм у тому, що махінатори встигли перевести арештоване майно через незаконні дії херсонських держреєстратора Ірину Калугіну, нотаріуса Романа Козоріза та київського нотаріуса Олександра Золотих на новостворене Максимом Рошаком 1 вересня 2017 товариство з обмеженою відповідальністю з однойменною назвою “Херсонбуд”, аби заплутати слідство.

Хочу всіх запевнити, що Володимир Сальдо більше опікувався політичною кар’єрою та власним збагаченням, ніж справами Херсонбуду. Тим більше, нагадаю, він був лише начальником одного з підрозділів Але в його житті склалось по-іншому, тому і пішов Володимир Сальдо шляхом відвертої крадіжки активів підприємства. Хоча йому це не вперше. Але я вірю у відновлення законної справедливості. Тому і написав до Президента України листа з проханням в законний спосіб, задіявши всі можливості правоохоронної системи, захистити права і зупинити шахрайські дії рейдерів та повернути вкрадене майно“, – коментує почесний громадянин Херсона Борис Сандик.

Сьогодні відбудеться черговий суд у Херсоні, де Борис Сандик разом з акціонерами відстоюватиме свої законні права . На сьогодні Головним управлінням Національної поліції в Херсонській області вже відкриті кримінальні провадження за фактом вчинення шахрайських дій щодо 4 майнових комплексів підприємства: адмінспоруди у Херсоні по вулиці Лютеранській, 24, пансіонату “Прибій” у Залізному Порту та двох виробничих баз в Олешківському районі, а також кримінальне провадження стосовно незаконних дій держреєстратора та нотаріуса.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН