Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податкові міліціонери цього року розпочали 74 кримінальні провадження щодо порушень податкового та митного законодавства

24 матеріали вже спрямували до суду. У тому числі 3 тяжких. Податкові міліціонери оцінюють ефективність своєї роботи за сумами відшкодувань збитків, завданих державі. Цього року вони становлять 15 млн. 700 тис. грн. Борються з незаконним відшкодуванням ПДВ – за цією статтею розпочато 4 кримінальних провадження.

За 9 місяців виявили 7 підпільних цехів з виробництва підакцизних товарів – вилучили сировини та готового до продажу контрафакту на 5 млн. грн. А з обігу зняли продукції на 37 млн. грн.

«125 тисяч алкогольних напоїв на суму 15,5 млн. грн., 361 тонна пально-мастильних матеріалів, 14150 літрів спирту на суму 2,8 млн. грн., 3 транспортних засоби на суму 1,3 млн. грн. 308 тисяч тютюнових виробів на суму 10,9 млн. грн.», – розшифрував перший заступник начальника ГУ ДФС у Херсонській області Дмитро Сосинович.

У митній сфері збитки державі теж рахують мільйонами гривень. Тут розпочато 9 кримінальних проваджень. По трьох кримінальних провадженнях вручено повідомлення про підозру. Також вилучено по даному напрямку товаро-матеріальних цінностей на загальну суму понад 30 млн. грн.

Фіскальна служба не тільки збирає податки, а й контролює, як вони витрачаються. Під час кожної перевірки бюджетної сфери виявили порушення. Розпочато 12 кримінальних проваджень. Перевірено16 фактів отримання бюджетних коштів та встановлено 16 порушень.

За результатами донараховано та стягнуто до бюджету 9 млн. грн. Цього року з 17-ти кримінальних проваджень, розпочатих за ініціативи податкових міліціонерів, вже всі дійшли до суду. По десятьох винесені вироки, а з інших – 7 ухвал.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН