Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщини лише 210 тисяч людей працевлаштовані офіційно

За офіційною статистикою на Херсонщині проживає 1 млн. 57 тисяч громадян. Половина – це економічно активне населення. У нас в державі вважають, що працювати українці спроможні від 16 до 70 років, отже офіційно оформленими мають бути 500 тисяч людей. Однак проста арифметика у цьому випадку не працює. Нелегалів взялася рахувати фіскальна служба області.

На Херсонщині лише 210 тисяч людей працевлаштовані офіційно. 30 тисяч – це приватні підприємці, 15 тисяч стоять на обліку у службі зайнятості, ще 30 тисяч вирощують сільгосппродукцію, продають її і за це живуть. А хтось взагалі поїхав за кордон на заробітки.

«Якщо підсумуємо баланс, то маємо близько 200 тисяч осіб, які з високою долею імовірності можуть бути зайняті тіньовою працею. І наші зусилля, наша увага насамперед зосереджена на цьому питанні”, – коментує Ірина Філіппова, перший заступник начальника ГУ ДФС у Херсонській області.

Виявляти нелегалів виходять робочі групи, які створили при райдержадміністраціях. У їх склад входить ціла купа чиновників від різних установ, які мають повноваження перевірити підприємця та накласти санкції. Але бізнесменів не лякає навіть покарання у 100 тис. грн. штрафу. Робітників як і раніше офіційно не оформлюють. На території області в тіні працюють тисячі людей.

«Працівниками головного управління виявлено 8925 осіб, які були неофіційно працевлаштовані. З роботодавцями, безпосередньо працівниками було проведено роботу. За результатами цієї роботи бюджет додатково отримав 6 млн. грн.. 2181 суб’єкт зареєструвався приватним підприємцем. Також від цього бюджет додатково отримав 1,3 млн. грн», – коментує Ірина Філіппова.

 

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. ой, та шо искать? каждая оптовая фирма, каждый более-менее крупный магазин или фирмочка (строители,двери,окна,перевозки и т.д. )имеют в штате треть сотрудников от факта – они шо дурные показывать раельные обороты? платить налоги? а хозяева кто ? где сидят? им это надо?
    а люди пашут – ни стажа, ни денег , и по итогу ни пенсии!!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН