Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У запорізькому повітрі вміст фенолу майже втричі перевищив допустимий

Фахівці дослідили упродовж тижня – з 6 по 13 жовтня – якість повітря у Заводському районі, зареєстрували підвищений вміст п’ятьох шкідливих речовин.

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на Запорізькій обласний лабораторний центр МОЗ України.

У Заводському районі вміст фенолу у повітрі перевищив граничнодопустиму норму в 2,8 раза, сірковуглецю – в 1,46 раза, сірководню і пилу – в 1, 28 раза, діоксиду азоту – в 1,05 раза.

Нагадаємо, сірковуглець отруйний. При отруєнні виникають головний біль, запаморочення, судоми, втрата свідомості. Сірководень – дуже токсичний газ, який навіть у незначних концентраціях подразнює дихальні шляхи і очі. Дія пилу залежить від його фізико-хімічних властивостей. Зазвичай промисловий пил викликає захворювання легенів. Фенол – це промисловий забруднювач, який є вкрай токсичним для людини і тварин. Викликає порушення діяльності нервової і серцево-судинної системи, подразнююче діє на шкіру, слизові оболонки дихальних шляхів і очей. Діоксид азоту дуже отруйний при вдиханні, може знизити функцію легенів і збільшити ризик виникнення респіраторних захворювань.

Чим труїли запоріжців минулого тижня, можна дізнатися тут.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН