Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За вкрадений врожай соняшника з 15 га правоохоронці наклали штраф у смішні 850 грн

Родина Вансовичів, в яких вкрали врожай соняшника, не може добитись правди ні в правоохоронців, ні в чиновників. Зі своєю проблемою вони звернулись до членів Херсонського обласного антирейдерського штабу, де їм порадили звернутись до поліції та прокуратури. Заяви у правоохоронні структури написані, але вища інстанція надсилає їх до нижчої, а врожай залишається в коморі того, хто його не сіяв.

«Український південь» вже писав про цю ситуацію. Коротко: у державному реєстрі ділянка у 15 гектарів числиться в оренді у Галини Вансович. Коли родина почала збір соняшника, то сусідній орендар добився того, щоб перші 3 тонни нового врожаю були арештовані і продовжив косити на ділянці Вансовичів.

Як стверджує Олександр, комбайнер накосив 21 тонну 700 кг, хоча «сусід» запевняє поліцію, що було всього 8 тон збіжжя. Галина Вансович, за рекомендацією антирейдерського штабу, звернулась із заявами до поліції, але орендарі не вірять в справедливість.

«З українським правосуддям справи не буде. Це якесь кривосуддя. Правоохоронці кваліфікують це порушення за статтею 356, в якій за те, що людина «випадково заволоділа чужим майном з необачності» передбачений штраф у 850 гривень. Наші заяви «гуляють» з Новоронцовки до Берислава, далі – до Херсона, а потім знову повертаються до Новоронцовки. Ніхто не хоче розбиратись», – бідкається Олександр Вансович.

Зараз врожай соняшника заарештований і перебуває на зберіганні. Та чи дійде справа до суду і той, хто завдав збитків селянам, буде покараний?

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН