Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці урочисто провели юнаків на службу до лав ЗСУ

Сьогодні, 6 жовтня,  Нова Каховка проводжала юнаків на строкову службу до лав Збройних Сил України. «Захисник своєї землі – солдат України» – таку назву мав захід, який відбувся у  парку Слави і зібрав місцеву громаду: керівництво  міста, духовенство, представників комунальних підприємств, установ, громадських організацій, навчальних закладів, пише НК онлайан

Така подія – завжди хвилююча і водночас урочиста. У батьків, без сумнівів, вона  викликає почуття гордості і радості за своїх синів. А земляки, рідні, друзі, проводжаючи юнаків, пишаються ними, адже вони зробили дійсно патріотичний вчинок: сьогодні Батьківщина довіряє їм найдорожче – берегти мир і спокій рідної землі.

Успішної служби, міцного здоров’я, сил, наснаги, Божого благословення бажали хлопцям міський голова Володимир Коваленко,  керівник громадської організації воїнів та ветеранів АТО «Біла стріла» Дмитро Марков,  полковник в відставці, учасник бойових дій в роки Другої світової війни, учасник звільнення України Степан Міненко, секретар Новокаховської єпархії протоієрей Миколай.

«Служити в лавах Збройних Сил своєї Батьківщини – справа почесна, відповідальна та нелегка. Коли ми започатковували 11 років цю традицію – загальноміські проводи, навіть не думали, що вона набуде такого особливого значення як сьогодні. Адже останні три буремні роки в Україні дали змогу усім нам переосмислити та гідно оцінити нелегку справу наших захисників, – акцентував мер. – Ознакою справжнього чоловіка були і залишаються його усвідомлене ставлення і дії по відношенню до рідної країни, міста. Ми зичимо вам успішно пройти цей життєвий етап та повернутись до рідного міста змужнілими, освіченими, сильнішими. Чекаємо на вас! І не забувайте телефонувати батькам!».

Після того, як заступник військового комісара Новокаховського військового комісаріату капітан Іван Дєдусь зачитав наказ  комісара «Про призов громадян на строкову військову службу» (№43 від 28 серпня 2017 р.), майбутнім захисникам  вручили пам’ятні презенти  від міського голови та Благодійного фонду «Нова Каховка», а секретар Новокаховської єпархії подарував кожному Новий Завіт та ікону з молитвою захисника Вітчизни про мир в Україні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН