Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запоріжці отримали понад 135 мільйонів гривень «теплих» кредитів

У Запорізькій області активно впроваджується Урядова програма енергоефективності, яка передбачає надання кредитів населенню на встановлення твердопаливних котлів, упровадження енергоефективного обладнання та придбання енергозберігаючих матеріалів.

На сьогодні в області населенню видано 8208 кредитів на загальну суму 135,784 млн. грн.

Як повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, надано 7648 кредитів на загальну суму 108973,73 тис. грн. для впровадження енергоефективного обладнання та матеріалів; 446 кредитів на загальну суму 6951,179 тис. грн. – на встановлення твердопаливних котлів; 114 кредитів на загальну суму 19860,177 тис. грн. надано об’єднанням співвласників багатоповерхових будинків та житлово-будівельним кооперативам.

За словами фахівців, механізм співфінансування енергоефективних заходів, закладений в основу Урядової програми з енергоефективності, – це співпраця влади та населення, від якої виграють обидві сторони. Влада надає безповоротну фінансову допомогу на утеплення, а населення, вкладаючи ці кошти в енергозбереження, заощаджує на рахунках за комунальні послуги.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Запорізька ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН