Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У фермера на Херсонщині незаконно відібрали поле соняшнику   

У сусіда трава зеленіша і врожай більший. До оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників майна та збіжжя, що діє при облдержадміністрації, надійшли скарги від сільгоспвиробників, котрі стверджують, що їхній врожай крадуть прямо зараз.

Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв, керівники обласних структур юстиції, прокуратури, національної поліції, Держгеокадастру намагались розібратись у складних ситуаціях.

Спір між двома сільгосппідприємствами Новотроїцького району – „Аграрій-3000” та „Ужба” має свою історію. Торік під час зіткнень між охоронцями з обох сторін постраждали люди. Цьогоріч ситуація не змінилась. Справа в тому, що поля обох фірм розташовані у шаховому порядку. Судячи з усього, між підприємствами існувала лише усна домовленість про розподіл землі. Скаржники („Аграрій-3000”) стверджують, що „Ужба” косить сою і на їхніх полях. Доступ перекритий озброєними людьми.

Перший заступник прокурора Херсонської області Сергій Циганок запропонував представникам „Аграрія-3000” подаватись до суду. Голова адміністрації дав доручення управлінню юстиції, прокуратурі та поліції забезпечити суб’єктність – визначити, що і кому належить. До цього питання обіцяли повернутись за участі другої сторони конфлікту.

До оперативного штабу звернулась і Галина Вансович, яка орендує 15 гектарів землі у Нововоронцовському районі. У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно вказано, що земельна ділянка знаходиться у неї в оренді. Згідно з договором, Галина Петрівна засіяла частину поля в 15 гектарів соняшником, протягом року обробляла. У вересні поліція поставила перед фактом, що на це майно накладений арешт. Суд постановив зняти арешт і передати майно Галини Петрівни СПП „Степове”. Відразу ж 4 комбайни цього сільгосппідприємства заїхали на поле і зібрали врожай.

Вірогідно, СПП „Степове”, яке орендувало землі до 2012 року, вирішив прихопити і чужий врожай з 15 гектарів. Насторожує участь у цій справі місцевої поліції та рішення суду, який виявляється не на боці законного орендаря.

Цього дня розглядалась, не менш резонансна справа щодо шахрайства в держреєстрі з власністю ПАТ “Херсонбуд”: арештоване майно в незаконний спосіб перереєстровано на інших власників. Мова йде про споруду в Херсоні по вул. Лютеранській (колишня Кірова), пансіонат “Прибій” (Залізний Порт) та 2 виробничі бази в Олешках. Відповідне звернення законні власники написали до відповідних служб та поліції. На наступне засідання оперативного штабу представники управління юстиції, поліції та Держгеокадастру повинні підготувати свої пропозиції, як відновити право власності.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН