Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська “Палада” спустила на воду новітній композитний док

Херсонський державний завод “Палада”, що входить до складу Державного концерну “Укроборонпром”, спустив на воду новітній композитний автономний плавучий док вантажопідйомністю 7100 тон.

Після спуску на воду фахівці заводу “Палада” проведуть весь цикл випробувань доку, після чого він пройде сертифікацію Американським бюро судноплавства, що стане першим випадком в історії суднобудування України та діяльності Бюро. І вже найближчим часом готовий док буде переданий замовнику – “Multimarine Shipyards Ltd”, яка планує експлуатувати док у порту Кіпру Лімасол.

Довжина стапель-палуби дока – 120 метрів, що перевищує довжину футбольного поля. Глибина занурення доку – 12,2 метри. Корпус виготовлений зі спеціального важкого морського суднобудівного бетону, а вежі – з суднобудівної сталі. Таке поєднання матеріалів дозволить власникам доку знизити експлуатаційні витрати в 2-2,5 рази у порівнянні з аналогічними сталевими доками.

Для створення доку херсонським суднобудівникам знадобилось трохи більше одного року – док був закладений у вересні 2016 року.
Херсонський Державний завод “Палада” – унікальне підприємство України, доки її виробництва успішно експлуатують багато країн світу. Серед них – Японія, Південна Корея, Фінляндія, Болгарія, Туреччина, Алжир та інші.

Нагадаємо, що інший композитний док виробництва ХДЗ “Палада” вантажопідйомністю 8500 тон вже експлуатується замовником з Південно-Африканської республіки – компанією “Dormac”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН