Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції повідомив про спробу підкупу правоохоронця депутатом

НАРОДНИЙ ОБРАНЕЦЬ ПРОПОНУВАВ ПРАВООХОРОНЦЮ 3,5 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ ЗА ЗУПИНЕННЯ ПЕРЕВІРОК ЩОДО РОЗПОДІЛЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ. 50-РІЧНИЙ ДЕРЖАВНИЙ СЛУЖБОВЕЦЬ БУВ ПІЙМАНИЙ ОПЕРАТИВНИКАМИ ВНУТРІШНЬОЇ БЕЗПЕКИ НПУ, ПОЛІЦІЇ ТА ПРОКУРАТУРИ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ НА ПЕРЕДАЧІ НАЧАЛЬНИКОВІ УПРАВЛІННЯ ЗАХИСТУ ЕКОНОМІКИ 1 ТИСЯЧІ ДОЛАРІВ США У ЯКОСТІ ХАБАРА, про це на Фейсбуці повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України .

За матеріалами Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України слідчими обласної прокуратури було розпочато кримінальне провадження за фактом пропозиції неправомірної вигоди посадовою особою працівникові поліції.

Встановлено, що один з депутатів Херсонської міської ради запропонував начальникові Управління захисту економіки ДЗЕ НПУ хабара – 3,5 мільйони гривень – за те, щоб поліцейські зупинили перевірку щодо розподілу і використання бюджетних коштів у Херсонській області.

Крім цього, посадовець пообіцяв полковникові поліції щомісячну «данину» в іноземній валюті, щоб правоохоронці не заважали працювали низці суб’єктів господарювання.

Працівники УДВБ НПУ, ГУНП у Херсонській області та слідчі прокуратури задокументували факт надання депутатом 2 тисяч доларів США поліцейському, а після передачі ним чергової частини від запропонованої суми хабара – 1 тисячі доларів США – його затримали в порядку ст.208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри викритому у корупційних діях народному обранцю та обрання йому міри запобіжного заходу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН