Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському виші чекають на студентів із США

Цьогорічна вступна кампанія для Херсонського державного університету, як для більшості вищих шкіл, була складною. Через „демографічну яму” інститути й університети недобирають першокурсників. Попри це, до ХДУ вступило близько 2 200 абітурієнтів, що практично відповідає минулорічному рівню.

Головне надбання виші – її випускники, які працюють не лише в багатьох областях України, а й за кордоном. Саме вони розповідають про Альма-матер і доводять, що виша дає достойний рівень підготовки.

Цього року у нас сотий набір до перших курсів. Ми відзначатимемо 100-річчя університету. Хочу привітати першокурсників та всіх студентів зі стартом навчального року і побажати результативної роботи. Пишаюсь тим, що у нас навчаються студенти з багатьох куточків України: з Криму, Донецької, Луганської, Тернопільської та Львівської областей. Ми впроваджуємо програму збереження людського капіталу, працюємо над тим, щоб випускники ХДУ залишались і рухали країну вперед”, – сказав у передачі „Ранок на Скіфії” ректор ХДУ, професор, кандидат юридичних наук Василь Стратонов.

В університеті навчаються студенти із Туреччини, Азербайджану, Туркменістану та Казахстану. Очікується, що найближчим часом на навчання прибудуть двоє молодих людей зі Сполучених Штатів Америки

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН