Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

100-літній ювілей відзначило село на Одещині

Вчора жителі села Унтилівка, Малаївської сільської ради святкували 100-річчя з дня заснування села. Свято розпочав отець Іоан традиційною православною молитвою.

Керівник апарату Микола Мельник від імені голови районної державної адміністрації Олександра Безименка привітав присутніх з річницею села: 

 – Символічно, що день села, який традиційно відзначається на християнське свято Різдва Пресвятої Богородиці припало на відзначення Міжнародного Дня миру, – зауважив посадовець. – Це день загального припинення вогню і відмови від насильства.

Також привітали присутніх заступник голови районної ради Павло Драчинський, голова Малаївський сільський голова Марія Сербін та депутат районної ради, керівник місцевого агропідприємства Віталій Кирлан.

Аматори Центру культури та дозвілля, вихованці БДЮТ та Малаївського будинку культури спільним зусиллями організували чудовий концерт.

Сергій Жосан – історик та краєзнавець Окнянщини організував фотовиставку, присвячену історії села Унтилівка. Деякі жителі також вирішили долучитись до акції та повиносили власні фото, додавши їх до експозиції.

Село Унтилівка невелике. Просте та щире українське село, люди в якому живуть за принципами добра та поваги. Село, яке є основою нашої культури, нашої державності.
Впевнені, що Унтилівка відсвяткувала лише перший свій столітній ювілей!

А храмове свято ще триває. Тож запрошуємо бажаючих до села!!!

Окнянська РДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН