Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

29 жовтня цього року у 10 об’єднаних територіальних громад Херсонщини відбудуться вибори до місцевих рад

За постановою Центрвиборчкому, голосування призначене у 4-х селищних (Білозерській, Високопільській, Іванівській, Любимівській) та у 6-ти сільських (Станіславській, Борозенській, Бехтерській, Чулаківській, Костянтинівській і Ювілейній) радах.

Нині виборчий процес лише на стадії формування списків кандидатів. Сама кампанія розпочнеться вже за кілька тижнів. Вибори до ОТГ мають свою специфіку. Кандидати не вдаються до підтримки засобів масової інформації та візуальної реклами. Основний інструмент у цих місцевих кампаніях – зустрічі і спілкування з жителями громад.

«Як правило, перемагають на виборах голів ОТГ ті, хто вже очолював місцеве самоврядування. Вони впевнені у собі і йдуть на ризик, бо можуть підкріпити свої позиції результативною роботою. Серед 14 об’єднаних громад, які вже створені в області, тільки в одній (Хрестівській) змінився сільський голова, у переважній більшості на посадах залишились голови попередніх скликань», – розповіла виконавчий директор регіонального відділення Асоціації міст України Лариса Оленковська.

У виборчу кампанію включились практично всі партійні осередки. Після того, як ОТГ отримує статус міста обласного значення і відповідно – фінансування за новим бюджетним кодексом, партійці на місцях матимуть більший вплив, тож і ставки партії на наступних виборах до рад усіх рівнів та до Верховної Ради, виростуть.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН