Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

11 випускниць факультету дошкільної та початкової освіти ХДУ отримали дипломи польського вишу

Чотири роки тому Херсонський державний університет та Поморська Академія (м. Слупськ, Польща) розпочали реалізовувати спільний проект з підготовки студентів за програмою «подвійних» дипломів. За інтегрованими навчальними планами вчились в тому числі і студенти факультету дошкільної та початкової освіти.

«Завдяки цій програмі, наші студентки отримали нові компетентності, знання, з якими прийдуть до дошкільних навчальних закладів, початкових класів і будуть навчати і виховувати підростаюче покоління за новими методиками, визнаними у Європі», – сказала у привітанні декан факультету дошкільної та початкової освіти ХДУ, професор Любов Пєтухова.

Координатором проекту виступила Євгенія Співаковська. Херсонський державний університет розпочав налагоджувати міжнародні зв’язки ще наприкінці 90-х. Освітній простір не повинен мати кордонів. 1998 року був створений відділ міжнародних зв’язків, робота була у компетентності тодішнього першого проректора, нині – народного депутата Олександра Співаковського. Завдяки його підтримці і був реалізований проект з Поморською Академією.

«Херсонський державний університет створює нові можливості. Інтеграція освітніх систем, на мій погляд, взагалі є дуже потужним інструментом капіталізації молоді. Адже, по суті, ці студенти отримали разом із дипломом подвоєний обсяг знань, який застосовуватимуть потім у своїй повсякденній роботі. Вони зможуть поєднувати європейські і вітчизняні методики. І ці унікальні можливості їм створив наш університет, ставши стартовим майданчиком для подальшого зростання», – прокоментував народний депутат України Олександр Співаковський.

На вручення прибула проректор польського виша Данута Герчинська.

«Цей диплом дуже важливий як для нашої академії, так і для Херсонського державного університету. Він свідчить про надбання студентами міжнародного досвіду, підвищення професійних можливостей», – акцентувала у виступі Данута Герчинська.

Перші 11 бакалаврських дипломів європейської вищої школи, до речі, один – з відзнакою, Данута Герчинська вручила випускницям факультету дошкільної та початкової освіти ХДУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН