Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через спеку на Миколаївщині врожай соняшнику не виправдав сподівань

Цей рік для українських аграріїв видався аномально спекотним. Навіть для півдня країни, де звикли до таких температур, дощ востаннє бачили ще в кінці весни. Це обов’язково позначиться на врожайності в підсумку, пише Kurkul.com.

Частина господарств Миколаївщини вже почала збирання соняшнику. Результати не віщують нічого доброго — урожайність нижче 2 т/га, досягає нижньої планки в 0,3 т/га.

«Ситуація нестандартна. Хоча останні пару років так і виходить, починаємо збирати соняшник в третій декаді серпня. Висіваємо три гібриди, щоб не давати велике навантаження на техніку та чітко спланувати роботу. Починаємо сіяти в першу чергу найслабші поля. Вони раніше продуваються навесні і ми їх раніше збираємо», — розповідає голова господарства «МТД-Основа» Олег Маляренко, де збір врожаю розпочали з 25 серпня.

Агрономи бідкаються, що в цьому році закладка добрив і обробка ґрунту була на високому рівні. Та погода вносить свої корективи .

«Така погода в літні місяці зрівнює результати, скільки б ми добрив не вносили. У нашій зоні ризикованого землеробства доводиться непросто. Минулого року для соняшнику теж були важкі кліматичні умови, урожайність була 2,2-2,3 т/га, бо не було дощу», — каже агроном підрозділу СТОВ «Жовтневе» Віталій Сивак.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН