Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нема доріг, зарплат та швидкої, а Бериславська райрада виділяє 1 млн. на футбольний клуб “Таврія”

Депутати Бериславської райради фінансують сімферопольську «Таврію» у збиток місцевих жителів

Півтора роки тому футбольний клуб другої ліги «Таврія» (Сімферополь) був переведений з анексованого Криму. Тоді справа була політично виправданою. Тим більше обіцяла утримувати команду УЄФА, за словами народного депутата Сергія Куніцина, і щороку виділяти 650 тисяч гривень.

Федерація коштів так і не надала, а весь матеріальний тягар ліг на місцевий бюджет. Під «Забезпеченням належних умов перебування дітей в закладах освіти» (так сформульоване питання порядку денного сесії районної ради) мається на увазі лише один заклад – дитячо-юнацька спортивна школа ім. В. К. Сергєєва, на базі якої і розташовується футбольний приватний клуб «Таврія». Вже виділено 1 мільйон гривень з місцевого бюджету, в тому числі на придбання футбольних воріт та табло. А їх, до речі, менеджери клубу забрали у херсонського «Кристала».

«Я чітко знаю, що на баланс «Таврії» були передані зі стадіону «Кристал» ворота і табло. Причому, ворота вартістю 45 тисяч, а ми плануємо купити за 75. Чи не велика розкіш: на кожній сесії виділяти кошти на футбольний клуб “Таврія”? В районі й так купа проблем. Ми змушені були скоротити майже на половину технічний персонал кожної школи. У районі не виконуються соціальні програми щодо харчування дітей 1-4 класів, не можемо забезпечити перевезення пенсіонерів, не в повному обсязі, протягом року, виплачувалися кошти педагогам за престиж праці згідно 57 статті, багато об’єктів соціальної сфери потребують негайного ремонту покрівлі та опалення ( сільські ФАПи та школи), а ми фінансуємо не просто спортивну школу…», – розповідає депутат районної ради Світлана Василенко, голова районної парторганізації ВО «Свобода», яка виступила з різкою критикою роботи депутатського корпусу.

Світлана Василенко наголошує на тому, що спорт у районі треба розвивати і вкладати кошти у здоров’я дітей. Але факти говорять самі за себе: з 2015 по 2017 рік кількість дітей, що займаються в ДЮСШ ім. В. К. Сергєєва, скоротилась на 90 осіб. Утримання футбольного клубу, який переїхав на Херсонщину з окупованого півострова, мав би бути справою честі якщо не для федерації футболу України, то для Держбюджету чи обласного бюджету, точно. Або ж – за рахунок меценатів і спонсорів, але аж ніяк за кошти небагатого Бериславського району, де три сільські ради не мають грошей на виплату заробітних плат працівникам сільрад, у багатьох селах стоїть питання водопостачання та ремонту доріг, а «швидка», яку так чекають у віддалених селахБериславщини, не укомплектована повністю життєнеобхідними медикаментами.

До речі, в Новокаїрській школі, в якій навчається 96 учнів, через блискавку згоріли комп’ютери. Яким чином районна рада допомогла у вирішенні цієї проблеми – це питання риточне?

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН