Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Більше 1200 першокурсників ХДУ «штурмують» гуртожитки

Протягом останніх чотирьох днів у трьох гуртожитках Херсонського державного університету триває активне заселення. Ще торік у студмістечку були вільні місця, а вже цьогоріч інтерес до проживання у «гуртовому житлі» підвищився. Але місць всім має вистачити, запевняє президент «Студентського містечка» ХДУ Максим Вінник.

Черги виникають через те, що під час заселення у гуртожиток потрібно отримати медичні довідки (про відсутність шкірно-венерологічних захворювань та висновок терапевта), відмітку у паспорті про місце реєстрації. Тільки після цього студент отримує ордер про заселення на руки і ключ від кімнати. Всі гуртожитки підготовлені до прийому студентів.

«Протягом літніх канікул зроблені косметичні ремонти кімнат. Перевірені системи електро- та теплопостачання гуртожитків, до роботи в опалювальний період готові. Цього року всі студенти, які вчасно написали заяви, могли мешкати в гуртожитках влітку. З наступного – всі можуть проживати протягом 12 місяців. Вартість проживання коливається від 390 до 438 грн. в залежності від умов. У гуртожитку №2 – мінімальна ціна, оскільки зручності розташовані на поверсі, у 3 і 4 гуртожитках – система блоків, де санвузол розрахований на 4 і 2 кімнати (відповідно), тому і ціна вища», – розповів президент «Студентського містечка» ХДУ Максим Вінник.

Протягом минулого навчального року керівник студмістечка та бухгалтери ХДУ добивались, щоб студенти, які мешкають в гуртожитках, почали отримувати субсидії на оплату комунальних послуг. Субсидії нарахували, але існує проблема, як і по всій Херсонщині – держава не компенсує заявлені кошти. Загальна сума боргу по Дніпровському та Суворовському району по субсидіях студентам становить близько 300 тис. грн.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН