Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховчани пробігли вулицями міста у вишиванках

Сьогодні, 27 серпня, у Новій Каховці відбувся забіг у вишиванках – патріотична благодійна акція, яка  є частиною всеукраїнської бігової ініціативи «Забіг у вишиванках» (Vyshyvanka Run), повідомляє НК Онлайн.

Проведення заходу  стало можливим завдяки підтримці міського голови Володимира Коваленка, громадської організації «Спортивний клуб К-2» (керівник Володимир Сиркін), відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту (начальник Наталія Таран) та благодійної організації, яку очолює Катерина Малахова.

Забіг   відбувся не у форматі змагань: жодних переможців та переможених. Акція  згуртувала небайдужих та активних містян довкола спільної ініціативи, головна мета якої – благодійність.

Урочистий старт відбувся біля стадіону «Енергія», де учасників   чекали творчі вітання від юної співачки Марії Глушакової, а також розминка, яку провела тренер фітнес-клубу «Атомсфера» Олена Білик.

Після спільного виконання Державного Гімну новокаховчани рушили Першотравневою, під музичний супровід, який забезпечили автолюбителі CarMusic. Дистанція забігу – 2 км. Її успішно здолали понад 100 небайдужих містян – і дорослих, і маленьких.

Особливо зворушили матусі з дітками, що мають особливі потреби (новокаховчани Віталік Борисов, Ліза Плахіна, Коля Мисих). Вони подолали стереотипи, сумніви і продемонстрували жагу до життя, оптимізм, які варті наслідування. На фініші їх вітали особливо гаряче, а згодом вручили медалі.

По завершенню учасників і гостей забігу чекало ще багато приємних сюрпризів: фотосесія, конкурси, ігри, розваги. Оскільки захід має благодійний характер, організатори вирішили провести ще й невеличкий аукціон. Присутні придбали два лоти – пам’ятну медаль, яка нагадуватиме власнику про даний захід, а також сувенірну тарілку, виготовлену місцевими майстрами.

Всі кошти отримані, при реєстрації на пробіг, а також зібрані під час аукціону, будуть спрямовані на відновлення дитячого майданчика на площі Сільських Будівельників, а також встановлення на ньому гойдалок для дітлахів з особливими потребами.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН