Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Проект «Ігри героїв» зібрав на площі Свободи сотні учасників

Учасники змагань з кросфіту серед параспортсменів та ветеранів АТО власним прикладом показали, що їм під силу повернутись до нормального життя. Мета таких заходів – реабілітація учасників АТО та соціалізація інвалідів.

Дмитро Дзядевич, президент федерації функціональних багатоборств «Кросфіт» розповів: «Ігри героїв» – це проект незвичний для України, він об’єднує ветеранів АТО і пара спортсменів. Вони своїм прикладом показують, що є повноправними сленами суспільства».  

Змагання проходили у трьох категоріях – індивідуальні, командні та спортсмени у візках. Кросфіт – методика фітнесу. Це програма вправ на силу і витривалість, до складу якої входять, переважно, добірки аеробних вправ, зарядки і важкої атлетики.

Розпочали змагання справжні герої. Зараз кросфіт — оптимальний варіант для підтримки військовими належної фізичної форми. Особливо це потрібно для солдат, які перебувають у зоні АТО. Там у людей немає можливості відвідувати тренажерні зали чи спортивні майданчики, а програма пристосована саме для тренування за допомогою підручних засобів.

Судді по-більшості жінки та й вимоги до них особливі. Вони мали слідкувати, щоб всі вправи були виконані правильно. За складанням протоколів слідкувала головний суддя. А супроводжував змагання оркестр Головного управління національної поліції у Херсонській області.

Ігри героїв тривали до самого вечора, а тим часом на площі Свободи фінішував велопробіг під гаслом «Велосипед – наша незалежність». Маршрут пролягав від торговельного центру «Фабрика» до центру міста. В ньому взяли участь більше 200 херсонців від малу до велика.

Фото з Фейсбук

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН