Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колектив «Херсонських авіаліній» вітає усіх з Днем Незалежності та Днем авіації України

Ваблять вогні під’їзної автостради, скляні стіни терміналів, величезні світлі зали, довгі ряди стійок реєстрації і галасливі натовпи.

А буває по-іншому. Буває так, що аеропорт зовсім невеликий, і обслуговує він всього кілька рейсів на день, але значимість його для людей вище, ніж в першому випадку. Таким великим значенням для Херсонської області є Міжнародний аеропорт «Херсон», який є невід’ємною складовою внутрішніх змін в модернізації регіону, з його туристичним і рекреаційним потенціалом, бізнесом, залученням іноземних інвестицій.

На сьогодні керівництво нашої країни має можливість прилітати з робочими візитами до Херсонської області та вирішувати нагальні питання щодо її захисту та розвитку. Про це свідчить приїзд міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у червні поточного року та вже другий візит до Херсонщини Премєр-міністра України Володимира Гройсмана. Заощаджуючи час та зусилля на переїзд, завдяки базуванню літаків в аеропорті, голови правління вдало можуть відвідати об’єкти Херсонського регіону та в найкоротший термін повернутись до столиці.

Але будні аеропорту «Херсон» включають в себе сукупність десятків і сотень окремих операцій. Аеропорт виконує не тільки соціально значущі внутрішні та міжнародні перевезення пасажирів, але й відіграє важливу роль по медичному обслуговуванню населення і забезпеченню повітряних суден, які здійснюють пошуково-рятувальні роботи, аварійно-рятувальні роботи, вильоти в зони надзвичайних ситуацій та інше.

Для Херсонщини аеропорт «Херсон» виконує дуже важливі послуги. За даними Книги рекордів України на території Херсонської області знаходиться найбільший у Європі штучний ліс, площею більш ніж 100 тисяч гектар.

«Цього літа, завдяки підключенню авіації, вдалося побороти велике полум’я верхової пожежі лісів. Одним з головних засобів гасіння пожеж сьогодні є авіаційна техніка. У гасінні пожежі Херсонських лісів приймали активну участь два літаки Ан-32П ДСНС України і два гелікоптери Мі-8 ЗСУ», – повідомила Марія Глод, головний лісничий державного підприємства «Цюрупинське лісомисливське господарство», яка також очолює Херсонську обласну організацію профспілки працівників лісового господарства Херсонщини.

«Наявність діючого аеропорту в Херсонському регіоні дає можливість приймати, надавати широкий спектр послуг (заправка паливом, прибирання, заправляти водою літаки, які виконують необхідні заходи для повітряного пожежогасіння. З літака відбувається цільове скидання води у напрямку лінії поширення вогню, що дає можливість ефективно гасити верхові пожежі», – зазначив Віталій Кучерук, в.о. директора КП ХОР «Херсонські авіалінії».

Застосування авіації для виявлення і гасіння лісових пожеж дозволяє за рахунок раннього виявлення різко скоротити площу горіння, а також запобігти поширенню пожежі на населені пункти та інші об’єкти. Разом з тим, швидше та ефективніше здійснюється пошук та порятунок людей, потерпілих, завдяки спеціалістам та рятувальникам на борту повітряного судна.

Також, будні аеропорту «Херсон» полягають не тільки в прийомі та випуску регулярних та чартерних рейсів, а й в наданні послуг літакам, які виконують екстрені невідкладні медичні перевезення хворих.

Щороку у всьому світі зростає число хворих і постраждалих, перевезення яких здійснюється на літаках.

20 серпня 2017 року Міжнародний аеропорт «Херсон» прийняв чартерний рейс повітряним судном Beechcraft PRM1 зі столиці України з медичними працівниками клініки «Борис». Медперсонал з аеропорту «Херсон» був переправлений гелікоптером Мі-8 до міста Генічеськ для надання невідкладної допомоги хворому, з подальшим перельотом до Херсонської лікарні. Увечері важко хворого доставили до аеропорту «Херсон» та на спеціалізованому медичному літаку Cessna 650 відправили до аеропорту міста Тель-авів для подальшого лікування.
«Завдяки діючому аеропорту «Херсон» та можливості приймати майже всі типи повітряних суден є можливість перевозити хворих на літаку, що дозволяє зберегти життя людини. Коли важлива кожна хвилина, а зволікання може принести непоправної шкоди, то саме літак може стати єдиним виходом», – відзначив Віталій Кучерук.

Функція аеропорту стає як єдина можливість екстреного базування повітряного судна та швидкого перевезення(транспортування) хворого.

Тому перед невеликим, здавалося б, аеропортом стоять дуже складні завдання. Кожного дня аеропорт грає важливу роль для Херсонщини. Міжнародний аеропорт «Херсон» – справжні повітряні ворота Херсонського регіону!

Колектив КП ХОР «Херсонські авіалінії» вітає Всіх з Днем Незалежності та Днем авіації України!

Херсонські факти

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН