Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці до Дня незалежності юним городянам вручили паспорти

В останні чверть століття молоде місто Херсонщини започаткувало свої традиції і з року в рік їх дотримується. У серпні, коли Україна відзначає День прапора та День незалежності, юнаки й дівчата отримують з рук очільника міста перші документи, які підтверджують, що вони є громадянами України.

Вручення паспортів відбувається перед всією громадою міста після підняття державного прапора і звучання гімну. Таким чином міська влада хоче донести до молоді: відтепер вони стають громадянами України, свідомими громадянами міста.

«Обов’язково перед церемонією вручення я зустрічаюсь з молоддю, ми спілкуємось і дискутуємо. Лише так народжується істина. Ми хочемо виховати нового громадянина незалежної країни, уникнути конфліктів між поколіннями, знайти порозуміння. У нас є багато таких новітніх традицій, наприклад, ми проводжаємо своїх призовників всією громадою біля Вічного вогню. Ось з таких маленьких часточок складається життя у Новій Каховці. Маленьких, але значущих», – розповів Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Традиційно широко відзначають всі населені пункти Новокаховської міськради (а їх 11, в тому числі 9 сіл) День незалежності України. Конкурси, виставки, концертні програми відбуватимуться в кожному селі й місті.

26 серпня у Новій Каховці буде проведений матч першості України з футболу, в якому зустрінуться місцева «Енергія» та команда з Дніпра.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН